Shutterstock1171743679

Kommunikation, data & IT

Aut. El-Installatør W. Zink A/S tilbyder en række alsidige løsninger inden for computernetværk, telefonsystemer og antenneanlæg. I samarbejde med kunden udvikler vi en driftsikker netværksløsning, der passer til den enkelte virksomhed, og som lever op til alle krav. Har I behov for en løsning, der integrerer flere systemer, finder vi en brugervenlig og fremtidssikret løsning.

For at tingene fungerer optimalt i din virksomhed, er det nødvendigt at have et godt lokalt netværk, da det er en vital del for at tingene fungerer. Kabler, der transporterer datasignalerne, har en stor del at sige hvad angår hastighed. Kablet er af altafgørende betydning, men alt hvad der fremføres sideløbende med datakablet har også stor betydning.

Kobberinstallationer vil typisk holde 15-20 år, hvorimod aktivt udstyr oftest skal udskiftes efter 3-4 år. Som det er i dag har alle pc’ere netkort, som understøtter 1Gbit, og man kunne i teorien nøjes med kat5E kabling, men da udviklingen går stærkt og maskiner ofte bliver udskiftet, er det en klar fordel at lave netværk i forhold til kat6A standarden og derved fremtidssikre installationen. Du behøver ikke bekymre dig, for installationsprisen er IKKE 10 gange højere, men du kan derimod regne med, datatransmissionen er 10 gange hurtigere.

Størstedelen af de installationer der findes i dag er lavet med uskærmet kabel, og de har indtil nu virket fint på hastigheder op til 1Gbit. I de nye installationsstandarder for 10Gbit er tendensen, at uskærmede installationer er meget modtagelige for udefrakommende elektromagnetisk støj (EMI). Det kan f.eks. være fra mobiltelefoner, WIFI og andre trådløse sendere. Samtidig kræver standarderne en højere afstand fra uskærmede datakabler til stærkstrøm. Det gode ved skærmede kabler er, at de i sig selv er sikret mod udefrakommende støj. Respektafstanden på uskærmede kabler er 10 gange større end tilsvarende skærmede kabler.

De forskellige kategorier og deres performance

  • Kat 5E – Standarden fra 2002, kører op til 1Gbit.
  • Kat 6 – Standarden fra 2002, kører op til 1Gbi
  • Kat6A – Standarden fra 2010, kører op til 10Gbit
  • Kat7A – Standarden fra 2010, forberedt op til 40Gbit, men bruger ikke de almindelige RJ45 stik.

Vi tilbyder vores assistance hele vejen - Fra den første projektering til trækning af kabler og installation af udstyr.

Vi løser naturligvis også opgaver for private. Det kan være ved etablering af en hjemmearbejdsplads eller ved kabling og installation af en bredbåndsforbindelse i boligforeningen.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på opgaven, vi sidder klar til at hjælpe dig.

Bestil elektriker